Home >

Begonia woonplant van de maand oktober 2015!

30-09-2015 | 10:19

De Begonia, zowel de bloeiende variant als de Bladbegonia, is in oktober woonplant van de maand! Bekijk ons aanbod bladbegonia.

Het verhaal van de Begonia

De Begonia komt oorspronkelijk voor in de vochtige regenwouden van Azië, Afrika en Amerika. Er zijn ongeveer 1.000 verschillende soorten van de familie Begoniaceae. De plant staat symbool voor zelfbescherming en ‘onze liefde is ontdekt’. Prachtig om te communiceren op de winkelvloer! Bij het gebruik in rouwbloemwerk staat de Begonia voor balans.


Productie van de Begonia

In 1690 noemde Charles Plumier, een Franse botanicus en monnik, de Begonia naar zijn beschermheer Michel Bégon (1638-1710). Hij was intendant van San Domingo, later gouverneur van Canada en beschermer van de botanische wetenschap. De Begonia wordt in sommige landen, zoals Frankrijk, geproduceerd in een stenen pot. Dit gebeurt in Nederland niet meer. We kennen de Begonia Elatior en Bladbegonia als woonplanten, de overige soorten Begonia’s zijn tuinplanten.
 

Begonia-assortiment

Het assortiment Begonia is zeer uitgebreid. De meest voorkomende bloeiende groep is de Begonia Elatior Groep. Deze kennen we als enkelbloemig, halfgevuldbloemig en gevuldbloemig. Nieuw is de Bodinia Line met extra gevulde bloemen en krullend blad. Een ‘klassieker’ in het assortiment voor de Kerst is de Begonia Lorraine Groep, met kleinere bloemen en een hangende vorm. Qua Bladbegonia komen we binnen de Begonia Rex Groep fraaie bladkleuren en vormen tegen en de Begonia Boweri Groep is een klassieker in het bladassortiment.

 

Verzorgingstips

Begonia’s verlangen binnen een lichte standplaats en in de tuin een matig zonnige plek. Zorg dat de potkluit nooit uitdroogt, geef dus regelmatig water. Om de plant lang goed te houden is een keer per drie weken plantenvoeding noodzakelijk. Het loont ook om de uitgebloeide bloemetjes of oud blad voorzichtig te verwijderen. Vermijd temperatuurwisselingen en tocht en zet de planten nooit in de buurt van ethyleenbronnen als groente en fruit, dit veroorzaakt knopval.

 

Creatieve tips voor de Begonia

De Begonia is eigenlijk heel veelzijdig. Natuurlijk prachtig vintage in een oude, stenen pot, maar zijn karakter verandert totaal in een stoere natuurlijk pot. De bloeiende plant wordt een vrolijke kleurbrenger in een lichte moderne pot.

 

Vireo Begonia Vireo Begonia
Vireo Begonia Vireo Begonia

 

(Foto's: Bloemenbureau Holland)

 

Nieuws
03-05Vireõ Retail Fair van 11 t/m 14 juni 2019
30-03Begonia is woonplant van de maand april 2019
21-03Vireõ Garden Fair (27 en 28 maart): verrassende terras- en tuinplanten voor nieuwe seizoen
16-03Bezoek HPD Potplanten tijdens Kom in de Kas (6 en 7 april)
01-03Vacature: commercieel medewerker binnendienst (m/v) (40 uur per week)
15-02Vireõ Garden Fair - 27 en 28 maart 2019
07-12Vireõ Green Fair: kwekers presenteren groene planten en concepten voor nieuwe seizoen
16-11Vireõ Green Fair 2018: 12, 13 en 14 december
02-11Berghoef Plants presenteert nieuwe hoezenlijn tijdens Royal FloraHolland Trade Fair Aalsmeer 2018
07-06Vireõ Retail Fair 2018: meer dan vijftig bloemen- en plantenkwekers presenteren hun aanbod
Nieuws Archief
standard version