Home >

Plantion digitale marktplaats versterkt one-stop-shopping concept met hulp van Vireõ

23-05-2016 | 14:23

In de periode 23 mei tot en met 3 juni introduceert Plantion een digitaal verkoopkanaal dat zich richt op aanvullende producten. Via Plantion Digitale Marktplaats (PDM) kunnen aanvoerders bijvoorbeeld ook nicheproducten die niet voor de klok komen, bij klokkopers onder de aandacht brengen. PDM versterkt het one-stop-shopping karakter van Plantion en maakt de marktplaats in Ede nog aantrekkelijker voor detaillisten.

Tijdens de opstart van PDM werkte Plantion onder andere nauw samen met Vireõ, kweker van groene en bloeiende planten, in De Kwakel. Aanbodbeheerder van Vireõ Monique Spaargaren: “We hebben samen met Plantion en ICT-bedrijf SDF gekeken naar een systeem dat gebruiksvriendelijk is voor aanvoerders en kopers. Dat is goed gelukt. Dankzij VMP (virtuele marktplaatskoppeling) is het voor aanvoerders een kwestie van eenmaal inrichten, daarna is het plaatsen van aanbod op dm.plantion.nl kinderspel. Belangrijk is wel om je aanbod consequent te beheren.”

Voor Vireõ zelf is PDM een welkome aanvulling, zegt Spaargaren: “Naast hetgeen wij op de klok aanvoeren, hebben we ook een aantal producten onder eigen label die we niet veilen. Via de Digitale Marktplaats kunnen we die toch onder de aandacht brengen bij de detaillist die op de klok inkoopt.”

Interessant voor klokkopers
Ook de klokkopers van Plantion zijn gebaat bij PDM, want zij kunnen nu op één plek terecht voor het klokaanbod én een groot aantal aanvullende producten. Daarbij worden digitale bestellingen tegelijk met de klokproducten geleverd en uniform afgerekend.

Paul Janssen, van Bloemenshop Veja in Bemmel, is enthousiast: “Op de klok zie je nooit alle producten van een kweker, maar in de Digitale Marktplaats zie je alles. Daardoor kun je steeds ook wat andere producten erbij nemen. De klanten in mijn winkel reageren daar positief op.” Janssen ziet nog een voordeel van PDM: “Je kunt hoeveelheden op maat afnemen, waardoor de vers-graad in je winkel hoog blijft. Ik vind het een ideale aanvulling op de klok, ook al blijft die voor mij wel voorop staan. Je wilt de producten toch ook met eigen ogen zien.”
Monique Spaargaren van Vireõ plant sales


Bron: http://plantion.nl/action/news/item/1140/PLANTION%20DIGITALE%20MARKTPLAATS%20VERSTERKT%20ONE-STOP-SHOPPING%20CONCEPT.html

Nieuws
07-12Vireõ Green Fair: kwekers presenteren groene planten en concepten voor nieuwe seizoen
16-11Vireõ Green Fair 2018: 12, 13 en 14 december
02-11Berghoef Plants presenteert nieuwe hoezenlijn tijdens Royal FloraHolland Trade Fair Aalsmeer 2018
07-06Vireõ Retail Fair 2018: meer dan vijftig bloemen- en plantenkwekers presenteren hun aanbod
09-05Vireõ Retail Fair: 12, 13, 14 en 15 juni 2018
04-05Berghoef Plants voldoet aan eisen plantenpaspoort
14-03Vireo Garden Fair op 28 en 29 maart 2018
02-03Tuinplant van de maand maart: Hedera!
22-01Bezoek Vireõ tijdens IPM Essen
03-01Dracaena: woonplant van de maand januari 2018
Nieuws Archief
standard version