Home >

Mannenplanten zijn woonplanten van de maand juni 2017!

25-05-2017 | 11:30

Check hier ons aanbod mannenplanten en andere stoere planten

Stoer, makkelijk in de omgang, must-have voor elke 'man cave'. Mannenplanten maken een mannenhuis niet alleen aantrekkelijker, maar stralen ook meteen uit dat de heer in kwestie zorgzaam genoeg is om iets groens in leven te houden. De selectie voor deze eredivisie bestaat uit Codiaeum, Philodendron, vrouwentong, Schefflera en Scindapsus, stuk voor stuk stevige persoonlijkheden die tegen een stootje kunnen. 

--- Houd onze Facebookpagina goed in de gaten! Onze jongens uit de kas presenteren hier de mooiste mannenplanten! ---


Herkomst 
Codiaeum (syn. Croton) is afgeleid van het Griekse kroton, wat 'teek' betekent en verwijst naar de zaden, die op deze beestjes lijken. Deze blikvanger groeit in Indonesië, maar is ook in veel andere warme vakantielanden te vinden. Codiaeum is een bladhoudende struik met gevarieerd, zeer kleurrijk blad dat met geen enkele andere plant te vergelijken is. 

Philodendron
 groeit in de tropische regenwouden van Zuid-Amerika en komt voor als struik, kleine boom en klimplanten met luchtwortels. De naam komt uit het Grieks en betekent 'bomenknuffelaar'. Dat verwijst naar zijn voorkeur om tegen woudreuzen omhoog te groeien.

Vrouwentong 
(Sansevieria) is een van de gemakkelijkste woonplanten ooit. De plant groeit in de droge gebieden van zuidelijk Afrika en Azië waar hij in hete woestijnen moet zien te overleven. Dat doet vrouwentong met stevige wortelstokken, waaruit dikke opgaande zwaardvormige bladeren groeien met succulente eigenschappen.

Schefflera 
gedijt in de loofbossen van Nieuw-Zeeland, Taiwan en Australië. Daar kunnen de planten wel 20-30 meter hoog worden. Het is een van de meest luchtzuiverende planten en een indrukwekkende groene verschijning met opvallende bladeren die lijken op een hand met een paar vingers teveel. 

Scindapsus
 is een hang- of klimplant die behoort tot de familie van de aronskelkachtigen, de Araceae en is herkenbaar aan de aarvormige bloem / kolfje met een schutblad. De woonplant staat bekend als geluksbrenger. In de tropische regenwouden van Zuidoost-Azië en Indonesië dient Scindapsus ook als rijke voedselbron voor onder andere hagedissen en andere reptielen.


Waar let u op bij de inkoop van mannenplanten?

Keuze assortiment 
Het assortiment 'mannenplanten' is veelzijdig in vormen, maten en kleuren. Per geslacht komen diverse soorten en cultivars voor waardoor de keuze indrukwekkend is. 
Codiaeum kent naast veel verschijningsvormen van groot tot klein ook veel cultivars. Allemaal behoren ze tot de soort C. variegatum, wat bont / gevarieerd betekent en verwijst naar het prachtige blad. 
Philodendron is er zowel als klimplant met grote of kleine bladeren en als struikvorm. De leerachtige bladeren zijn vaak groen of enigszins roodachtig. Grotere klimplanten hebben soms luchtwortels. Vrouwentong is verkrijgbaar in veel verschillende formaten en vormen, van waaiers en vlechten tot exemplaren met geverfde of gevilte bladtoppen. De kleur van de bladeren is groen of grijs, afhankelijk van de cultivar. 
Schefflera kent meerdere verschijningsvormen die veelal behoren tot de soort arboricola, wat boomachtig betekent. In de natuur kan Schefflera dan ook uitgroeien tot een echte boom, het aanbod in de handel gaat van enkele, onvertakte planten in een pot tot binnenboom. Alle Schefflera zijn te herkennen aan het handnervige blad. 
Scindapsus (officieel Epipremnum) is bekend als klim- en hangplant met mooi groen en geel getekend blad. 


Verzorgingstips voor consumenten

 

Mannenplanten - woonplant van de maand juni 2017

Nieuws
03-05Vireõ Retail Fair van 11 t/m 14 juni 2019
30-03Begonia is woonplant van de maand april 2019
21-03Vireõ Garden Fair (27 en 28 maart): verrassende terras- en tuinplanten voor nieuwe seizoen
16-03Bezoek HPD Potplanten tijdens Kom in de Kas (6 en 7 april)
01-03Vacature: commercieel medewerker binnendienst (m/v) (40 uur per week)
15-02Vireõ Garden Fair - 27 en 28 maart 2019
07-12Vireõ Green Fair: kwekers presenteren groene planten en concepten voor nieuwe seizoen
16-11Vireõ Green Fair 2018: 12, 13 en 14 december
02-11Berghoef Plants presenteert nieuwe hoezenlijn tijdens Royal FloraHolland Trade Fair Aalsmeer 2018
07-06Vireõ Retail Fair 2018: meer dan vijftig bloemen- en plantenkwekers presenteren hun aanbod
Nieuws Archief
standard version